SPM Shoeters ook te sterk voor Antwerp Giants

12 november 2013 om 22:44 • Aangepast 22 november 2020 om 02:55
SPM Shoeters heeft ook de tweede Europese thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. In de Maaspoort in Den Bosch versloegen de Bosschenaren dinsdagavond de Antwerp Giants met 83-73.
Profielfoto van

Bijna de hele wedstrijd ging SPM Shoeters aan de leiding. Vijf minuten voor einde kwam Antwerp Giants terug. Toch trok SPM Shoeters aan het langste eind.
Wesley man of the matchTai Wesley was de man van de wedstrijd. De speler van SPM Shoeters scoorde 31 punten, bijna alle ballen van zijn hand waren raak. Wat opviel is dat Shoeters haar verdediging goed op orde had. Bij Antwerp Giants waren het vooral de aanvallers die het verschil wisten te maken.
Dit is de tweede Europese overwinning van SPM Shoeters op rij. Vorige week werd Rakvere Tarvas uit Estland verslagen.

Verlies voor Gasterra FlamesGasterra Flames uit Groningen ging nipt onderuit tegen Okapi Aalstar: 83-82. Pas in de verlenging viel in België de beslissing. Jeffrey Robinson was met 21 punten topscorer van de bezoekers, die in groep E hun eerste wedstrijd afwerkten. ZZ Leiden verloor met 74-52 bij Cholet Basket uit Frankrijk. Voor de Nederlandse ploeg was het de tweede nederlaag op rij.