Brabant komt in actie voor slachtoffers tyfoon Haiyan op Filipijnen

13 november 2013 om 17:31 • Aangepast 22 november 2020 om 02:54
nl
De tyfoon Haiyan heeft miljoenen slachtoffers op de Filipijnen gemaakt. Via gironummer 555 kan heel Nederland geld doneren aan stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). In Brabant zijn de acties om donaties in te zamelen in volle gang.
Profielfoto van
Geschreven door

In Bergen op Zoom kunnen ze in elk geval niet om het doneren heen. Daar wordt iedere avond het gironummer 555 op de Lourdeskerk geprojecteerd.

Spullen donerenKringloopwinkel PortAgora in Tilburg houdt momenteel een kerstmarkt met gedoneerde spulletjes. De helft van alle opbrengsten gaat naar giro 555. De andere helft gaat naar een ander, Pools project van de kringloopwinkel.
Eind deze week gaat er ook een extra container met hulpgoederen uit Oss naar het rampgebied in de Filipijnen. Dat is een initiatief van stichting Van Mens tot Mens.
Bijdragen met je knipbeurtOok Haarmode Monique in Veghel draagt zijn steentje bij. Elke klant grabbelt er voor korting en bepaalt daarmee de hoogte van het donatiebedrag aan giro 555. De korting varieert tussen 1 euro 50 en 5 euro.
Kapsalon Nic-style uit Helmond start vanaf volgende week een soortgelijke actie. Van de betaling van iedere klant houdt de kapsalon twee euro achter. Het zo verzamelde totaalbedrag gaat in zijn geheel naar giro 555.
Het NCRV-programma Man bijt hond komt maandag met een extra lange uitzending die grotendeels in het teken staat van de slachtoffers van de tyfoon Haiyan in de Filipijnen. Man bijt hond organiseert een veiling voor Giro 555. De stukken die onder de hamer gaan zijn afkomstig van bekenden uit Man bijt hond. Zo biedt kledingontwerpster Marjan Strijbosch uit Eindhoven, bekend geworden door Man bijt hond, een kledingstuk aan. FilipijnenWie ook een giroactie is gestart en daarvoor publiciteit wil, kan dat melden op de website van giro 555. De website houdt een overzicht bij van alle acties in Nederland.
Het dodental op de Filipijnen is opgelopen tot 2275, zo maakten de rampenautoriteiten van het Zuidoost-Aziatische land woensdag bekend. Het officiële aantal dodelijke slachtoffers stond dinsdag op ruim 1770.
Niet iedereen enthousiastNiet iedereen in Brabant is even enthousiast over het doneren aan giro 555. In een poll op Omroep Brabant geeft negentig procent van de stemmers te kennen geen geld over te maken naar het gironummer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.