Henk Krol geeft aandelen Gay Krant weg

DEN HAAG - De Eindhovense 50PLUS-politicus Henk Krol draagt zijn aandelen in de Gay Krant over en neemt daarmee afstand van het blad. Hij is de enige aandeelhouder en geeft de aandelen aan de Stichting Vrienden van de Gay Krant. Dat heeft een woordvoerder van het blad maandag gemeld.
Henk Krol is oprichter, eigenaar en oud-hoofdredacteur van de Gay Krant. Onlangs ontstond er ophef over zijn vermeende nevenfuncties naar aanleiding van een artikel in het AD.

Kantoorruimte
Zijn partij huurt kantoorruimte bij een bedrijf van hem, maar Krol zei direct daarna al dat er niets onoorbaars gebeurde. Volgens de woordvoerder wil Krol alle schijn van belangenverstrengeling voorkomen, nu hij ook Tweede Kamerlid en fractievoorzitter is van de partij 50Plus.

Krol hoeft niets te hebben voor de aandelen, maar waarschijnlijk zal er volgens een woordvoerder een klein symbolisch bedrag worden betaald. De Stichting Vrienden van de Gay Krant verkoopt de aandelen.

Aandelen Gay Krant
Volgens de zegsman van de Gay Krant worden twee soorten aandelen uitgegeven: aandelen die recht geven op dividend en inspraak (die kosten 5000 euro per aandeel), en aandelen die het werk van de Stichting Vrienden van de Gay Krant en de Gay Krant ondersteunen (die kosten 250 euro per aandeel).  


Meer over dit onderwerp:
gay krant aandelen henk krol 50 plus eindhoven