Bewakingsbeelden tonen hoe vermoorde Aran de Jong wanhopig vluchtte voor kogels

EINDHOVEN - De politie heeft maandag voor het eerst beelden laten zien van de moord op Aran de Jong uit Eindhoven. De 41-jarige drugscrimineel werd vorig jaar bij zijn huis onder vuur genomen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de Eindhovenaar wanhopig probeert te ontsnappen aan de kogels.
De Jong kwam na een avond stappen bij discotheek Bermuda aan het Stationsplein aan bij zijn huis aan de Diamantring in Eindhoven. Hij werd samen met zijn vrouw en een vriendin thuisgebracht.

Motief onduidelijk, 15.000 euro voor gouden tip
De 41-jarige De Jong liep naar zijn voordeur en werd vanuit het niets onder vuur genomen door een onbekende schutter, die zwarte kleren en waarschijnlijk een bivakmuts droeg. De drugscrimineel rende voor zijn leven en vluchtte naar een naastgelegen fietspad. Daar werd hij alsnog koelbloedig vermoord.

De politie heeft veel vragen na de aanslag. Volgens het Openbaar Ministerie leidde Aran de Jong een criminele organisatie die hennep verhandelde. Toch kan er volgens de politie ook een ander motief zijn. De politie vraagt zich nog af of het gaat om een afrekening in het criminele circuit, een zakelijk of een privéconflict. Justitie looft 15.000 euro uit voor de gouden tip.

De politie liet dinsdagochtend weten dat er nog geen tips zijn binnengekomen na het tonen van de beelden in Bureau Brabant.

Lees alle artikelen over de moord op Aran de Jong en zijn drugsbende op onze themapagina.