Video

Hitsige rammen zorgen voor vroege lente

19 februari 2013 om 16:10
nl
Eindelijk een teken van lente. Op de Strabrechtse Heide zijn de eerste veertig lammetjes geboren. Meestal zien we die pas in maart. Uiteindelijk is de verwachting dat er dit jaar 400 lammetjes worden geboren zegt herder Kees Kromhout. De schapen zijn van de stichting het Kempische Heide schaap en grazen in de zomer op de heide.
Geschreven door

Volgens de herder van de kudde is de vroege geboorte een ongelukje. Twee rammen waren niet meer te houden.De lammetjes maken het goed. Het publiek kan de lammetjes voorlopig nog niet zien. Om besmettingen te voorkomen zijn de stallen niet open voor het publiek. Wel is er in april een Lammetjes dag waarop iedereen de lammetjes kan bekijken.
De schapen zijn van groot belang voor het behoud van de Strabrechtse Heide. Iedere zomer begrazen ongeveer 400 schapen de heide, waarmee wordt voorkomen dat die vergrast. Boswachter Janneke de Groot van Staatsbosbeheer zegt dat de schaapskudde onmisbaar is voor het behoud van de heide. "Wat zou een heide zijn zonder schaapskudde". Volgens de boswachter zijn de lammetjes, maar ook het geluid van de Groene Specht en Koolmees, tekenen dat de lente in aantocht is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.