Anky van Grunsven: 'Wil de echte Salinero look-a-like opstaan?'

ERP - Anky van Grunsven is op zoek naar een heuse look-a-like Salinero. De Erpse amazone ontvangt zaterdag in haar stal zo'n 70 paarden die meedingen om de titel 'Salinero look-a-like'.
"Uit al die paarden kiezen we er dan een paar en die mogen dan meelopen tijdens de speciale avond die in het teken staat van het afscheid van Salinero", lacht Anky van Grunsven. Deze speciale avond is overigens op donderdag 14 maart.

Opnieuw trainen
Anky van Grunsven is al enige tijd bezig met het afscheid van Salinero. "We trainen al weer een tijdje. Natuurlijk willen we wel goed voor de dag komen tijdens de afscheidswedstrijd op 14 maart tijdens Indoor Brabant."

Dit alles om met salinero goed voor de dag te komen. "Niets moet natuurlijk en alles mag maar ik wil hem wel een waardig afscheid geven. Dat verdient Salinero gewoon. Het wordt een eerbetoon aan hem." Anky van Grunsven won met Salinero een gouden medaille tijdens de Spelen van Athene (2004) en Peking (2008). 

Indoor Brabant
Het sportieve afscheid nam Anky van Grunsven al tijdens de Olympische Spelen in Londen waar ze met Salinero in de landenwedstrijd een mooie bronzen plak veroverde. "Dat was natuurlijk het echte afscheid. Ik wist dat vantevoren en daar hebben we ook helemaal op getraind. Ik was na die laatste kür ook echt emotioneel. Of ik dat tijdens Indoor Brabant weer ga worden weet ik niet. We zullen zien hoe het gaat verlopen."

Indoor Brabant wordt van 14 tot en met 17 maart traditiegetrouw gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch.

Salinero look-a-like
De Erpse amazone kijkt al helemaal uit naar die 14de maart. "Maar ook naar aanstaande zaterdag. Want dan komen er 70 paarden naar onze stal in Erp om mee te doen aan de look-a-like verkiezing van Salinero. Lachen toch."

De vraag is of er tussen de zeventig kandidaten een echte Salinero zit. "Ik ben zeer benieuwd hoe die dag gaat verlopen. En natuurlijk ben ik ook benieuwd of er echte Salinero look-a-like paarden rondlopen. Het wordt een unieke dag, daar ben ik zeker van." 
Meer over dit onderwerp:
salinero anky van grunsven look-a-like