Video

Anky van Grunsven uit Erp bestverdienende sportvrouw 2012

21 februari 2013 om 09:52
nl
Amazone Anky van Grunsven uit Erp is de bestverdienende sportvrouw in 2012. Dat blijkt uit de Inkomens Top 100, de lijst van bestverdienende Nederlandse sporters, die NUsport magazine jaarlijks presenteert.
Geschreven door

Van Grunsven neemt op de lijst de 45e plaats in en is de enige vrouw in de Inkomens Top 100. Dat meldt Nu.nl. Hoeveel de dressuurrijdster in 2012 heeft verdiend, is nog niet bekendgemaakt.
GrootverdienerDe jaarinkomens van de top drie – allemaal voetballers - zijn al wel bekend. Wesley Sneijder is met een jaarinkomen van 12.200.000 euro grootverdiener. Hij wordt op de voet gevolgd door Robin van Persie die 11.850.000 euro op zijn bankrekening mocht bijschrijven. Arjen Robben maakt met een jaarinkomen van 9.400.000 euro de top drie vol. 
Vermogen 15 tot 20 miljoenBob van Oosterhout, directeur van Triple Double Sportmarkting BV, stelde eind vorig jaar voor FC Onder Ons een top vijf allertijden samen van bestverdienende Brabantse sporters. Van Grunsven neemt op die lijst een vierde plek in met een geschat vermogen van vijftien tot twintig miljoen.
Volgens Van Oosterhout zal het niet lang meer duren voordat mannen en vrouwen hetzelfde gaan verdienen. "Je ziet dat er steeds meer aandacht komt voor vrouwensporten. Het zal nog maar een paar jaar duren voordat vrouwen hetzelfde gaan verdienen als mannen. Ik verwacht dat het prijzengeld gelijk zal worden getrokken."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.