Marcel Senders van advocatenkantoor Custos beschoten door fietser in Waalre

WAALRE - Advocaat Marcel Senders van advocatenkantoor Custos is donderdag vlakbij zijn woning aan de Vlasrootlaan in Waalre beschoten door een fietser. De 36-jarige advocaat zat in een auto en kwam met de schrik vrij. Hij raakte lichtgewond door rondvliegende glasscherven.
De dader is nog niet aangehouden. De schutter had een blanke huidskleur en droeg grijze kleding met een grijze capuchon. Hij is verdwenen in het nabijgelegen bos bij de Treeswijkhoeve. Kantoorgenoot Carlo Oomes zegt dat hij een sterk vermoeden heeft wie er achter de schietpartij zit, maar hij wil niet zeggen om wie het gaat. 

Fiets van dader gevonden
Senders meldde zich na het incident bij het politiebureau in Valkenswaard. Forensisch rechercheurs begonnen in de buurt van het restaurant met een sporenonderzoek. Daaruit bleek dat er was geschoten.

In de buurt van een ven aan de Merenstraat en op de Eikenlaan bij speeltuin de KlimBim werden twee fietsen aangetroffen, maar het is niet duidelijk of één van die fietsen van de dader is. Ze zijn allebei in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Aran de Jong
Marcel Senders is één van de drie bestuurders van advocatenbureau Custos. Hij is gespecialiseerd in vastgoed- en ondernemingsrecht. Behalve dat hij partner is op een advocatenkantoor, zit hij ook in zaken. Zo heeft Senders een incassobureau en beleggingsmaatschappij.

Een advocaat van Custos vertegenwoordigde de vermoorde drugscrimineel Aran de Jong. Donderdag was het de laatste zittingsdag in de zaak-Maskerbij, die draait om de drugsbende die Aran de Jong leidde. Er is vooralsnog geen aanwijzing dat de schietpartij donderdagochtend iets met deze zaak te maken heeft.

Valsheid in geschrifte
Bij advocatenkantoor Custos werd in november door de Belastingdienst onderzoek gedaan naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte.