Video

Den Bosch start in maart met bouw hostel Van Broeckhovenlaan

22 februari 2013 om 12:56
nl
Den Bosch start op 4 maart met de bouw van een hostel aan de Van Broeckhovenlaan. Dit ondanks het feit dat de buurt nog een bodemprocedure heeft lopen tegen de komst van de opvang.
Geschreven door

In het pand komen zo'n dertig mensen te wonen die zowel verslaafd zijn als psychische problemen hebben. Het gebouw moet in januari of februari 2014 opengaan.
Snel duidelijkheidEen tweede hostel is gepland in het zuiden van de stad. Woningbouwverenining Zayaz liet weten vanwege financiële problemen dit plan te moeten uitstellen. Wethouder Snijders van Den Bosch zei vrijdag dat hij er bij Zayaz op aangedrongen heeft om op korte termijn duidelijkheid te geven: "Er liggen contracten en ik ga ervanuit dat ook deze tweede hostel er gewoon komt."
De buurt rond de Van Broeckhovenlaan verzet zich nog altijd en bezwaarmakers hebben bij de Raad van State nog een bodemprocedure lopen. Snijders zet de bouwplannen nu toch door. "De toekomstige bewoners wachten al lang genoeg op een goede opvangplek en ook de geldschieters willen vooruit met het plan."
Fikse opknapbeurtDe omgeving van de Van Broeckhovenlaan krijgt overigens wel snel een fikse opknapbeurt. Het Annapark is al aangepakt en vooral het straatbeeld krijgt een duidelijke facelift."Voor de verbetering van de omgeving van het Van Roosmalenplein trekken we 110.000 euro uit", aldus de wethouder.
In Den Bosch leven tussen de 120 en 140 mensen die dak- of thuisloos zijn en bijvoorbeeld verslaafd of psychische problemen hebben. Zestig van hen zouden in de twee hostels onderdak moeten krijgen, de rest kan via teams van hulpverleners begeleid worden.
Daarnaast blijven er altijd nog zo'n vijftien mensen die alle hulpverlening weigeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.