Politie onderzoekt brand omstreden advocatenkantoor Custos in Waalre, aanslag uitgesloten

WAALRE - In advocatenkantoor Custos in Waalre heeft maandagochtend vroeg een brand gewoed. Het kantoor aan de Markt in Waarle is van Marcel Senders. Hij is de advocaat die vorige week donderdag werd beschoten aan de Vlasrootlaan. Volgens de politie is het geen aanslag. Ze doet nog wel grondig onderzoek naar de oorzaak van de brand.
De brand brak maandagochtend rond vier uur uit. De brandweer was er snel bij om de uitslaande brand aan de achterkant van het pand te blussen. Binnen drie kwartier was de brand onder controle. Bij de brand liep de politie in kogelwerende vesten rond. 

Het advocatenkantoor is sinds een paar jaar gevestigd in het voormalige kantoor van de Rabobank. Aan de achterkant van het gebouw is een uitbouw flink beschadigd door de brand.

Senders
Marcel Senders is een van de drie bestuurders van advocatenbureau Custos. De 36-jarige advocaat is gespecialiseerd in vastgoed- en ondernemingsrecht. Hij zat in een auto in de buurt van zijn huis toen hij vorige week door een fietser werd beschoten.

De advocaat werd niet geraakt, maar raakte wel licht gewond door glasscherven. Marcel Senders is verdachte in een onderzoek naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. In november zat hij enkele dagen vast. Behalve dat Senders partner is op het advocatenkantoor, zit hij ook in zaken. Zo heeft hij een incassobureau en een beleggingsmaatschappij.

Merkwaardige samenloop
Kantoorgenoot Carlo Oomes wilde maandag niet reageren op de nieuwste ontwikkelingen. Hij kon ook niks zeggen over de schade en of er maandag op het kantoor kan worden gewerkt.

Deken Henk van Dijk van de Orde van Advocaten in het arrondissement Den Bosch sprak maandag over een merkwaardige samenloop van omstandigheden, waar iedereen wel zo zijn gedachten over heeft. Hij heeft geen idee of de gebeurtenissen hebben te maken met het advocatenvak.

Aran de Jong
Het kantoor vertegenwoordigde de vermoorde drugscrimineel Aran de Jong. Of de advocaat daarom is beschoten kon de politie niet zeggen.