Partijen willen 'onderste steen boven' naar oorzaken Orgelpleinfiasco in Eindhoven

EINDHOVEN - Vijf partijen in de gemeenteraad van Eindhoven willen dat er een raadsenquĂȘte komt naar het Orgelpleinfiasco. Ze willen dinsdagavond een motie van die strekking inbrengen tijdens de raadsvergadering, die over deze zaak gaat.
De gemeente Eindhoven heeft veel meer geld uitgegeven dan gepland aan de verhuizing van een aantal woonwagenbewoners van een kamp aan de Joost de Momperstraat naar het Orgelplein. De vijf partijen willen met een raadsenquête de onderste steen boven krijgen. Hierbij worden betrokkenen onder ede verhoord.

'Onthutsend beeld'
De motie wordt ingediend door de Fractie Petra Sodenkamp, de Lijst Pim Fortuyn, het Ouderen Appèl Eindhoven, Samen Eindhoven en Trots op Eindhoven. Volgens hen schetsen conclusies uit diverse onderzoeksrapporten ‘een onthutsend beeld van het functioneren van het ambtelijk apparaat’.

Ook roepen ze ‘veel vragen op ten aanzien van het bestuurlijk handelen van college en wethouders uit verschillende raadsperioden’. Verder, zo staat ook in de toelichting, ‘komen er vanuit de samenleving signalen die het imago van het stadsbestuur ernstig schaden’.