Tweede hostel Den Bosch zeker niet in nieuw kantoorpand aan Zuiderparkweg

28 februari 2013 om 15:11
nl
Het tweede hostel voor verslaafden met een psychische stoornis komt zeker niet in een nieuw kantoor van Zayaz aan de Zuiderparkweg in Den Bosch. Dit heeft een woordvoerster van de woningcorporatie tegen Omroep Brabant gezegd. Zayaz heeft nog wel steeds het plan ergens in de stad een hostel te bouwen.
Geschreven door

Aanvankelijk zou de woningcorporatie aan de Zuiderparkweg een nieuw eigen kantoor bouwen met daarbij een hostel. Enkele maanden geleden zette Zayaz een aantal plannen waaronder dat voor een hostel in de ijskast omdat het Waarborgfonds Sociale Woningbouw de leningen niet meer garandeert.
Bouw eerste hotel begintVorige week kondigde wethouder Geert Snijders van Den Bosch aan dat de bouw van het eerste hostel aan de Van Broeckhovenlaan snel zou beginnen ondanks dat de bezwarenprocedure nog niet helemaal is afgerond. Bij die gelegenheid zei Snijders dat hij er op rekende dat Zayaz dat tweede hostel gewoon gaat bouwen.
Volgens de woordvoerster van Zayaz is dat ook het streven van de woningbouwcorporatie. Het is alleen niet bekend wanneer dat zal gebeuren. Ook niet met welk geld en op welke plaats. Eén ding staat vast: het gebeurt nog niet aan de Zuiderparkweg. Uiteindelijk kan er ook voor gekozen worden het hostel elders in de stad te bouwen.
Sociale huurwoningen"Als wij weer geld kunnen lenen zullen wij dat niet in een nieuw kantoor steken aan de Zuiderparkweg, maar in sociale huurwoningen en maatschappelijk vastgoed, zoals een hostel", aldus de woordvoerster.
Zoals het er nu naar uit ziet, zal pas eind dit jaar bekend worden of het Waarborgfonds weer leningen garandeert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.