Video

98 Tilburgse winkels zondag toch open

3 maart 2013 om 18:39
nl
In Tilburg waren zondagmiddag 98 winkels open terwijl dat niet mocht. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente. Tilburgse Wethouder Erik de Ridder liet maandagochtend aan Omroep Brabant weten dat de Raad maandagavond gaat overleggen over de situatie.
Geschreven door

De bijna honderd winkels krijgen deze week een brief van de gemeente. Daarin staat het 'voornemen van een last onder dwangsom', waarin wordt bevestigd dat ze voor de tweede keer in overtreding zijn. Openen de winkeliers hierna nog een keer hun deuren op zondag, dan krijgen ze een boete.
"Hoe hoog die dwangsom wordt, durf ik niet te zeggen. Er is geen standaardbedrag voor, het zou zelfs per winkel kunnen verschillen", vertelt de zegsman.
Gesteggel over koopzondagenIn Tilburg is sinds een aantal weken gesteggel over illegale koopzondagen. In eerste instantie handhaafde de gemeente het verbod niet, totdat kleine winkeliers en een stichting tegen de koopzondag dreigden met een kort geding als de gemeente niet zou controleren.
De stad is nu bezig met een nieuwe verordening waardoor de koopzondag juist wel weer officieel mogelijk wordt. De gemeenteraad vergadert maandagavond over de situatie. "De huidige wet schrijft voor dat winkels twaalf keer per jaar open mogen, maar door de uitspraak van de rechter kan zelfs dat niet meer", zei wethouder Erik de Ridder. "We weten dat er waarschijnlijk ook een nieuwe wet komt, dus we zullen vanavond verschillende scenario's bespreken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.