Advocaat: 'Komt gedrag Frank R. uit Cuijk voort uit pedofilie of verslaving?' - Omroep Brabant
Video

Advocaat: 'Komt gedrag Frank R. uit Cuijk voort uit pedofilie of verslaving?'

15 november 2013 om 10:56 • Aangepast 22 november 2020 om 02:54
nl
De Cuijkse kinderlokker Frank R. wordt psychiatrisch onderzocht. Dit onderzoek moet uitwijzen of zijn gedrag voortkomt uit pedofilie of uit verslaving. De advocaat van R. had om dit onderzoek gevraagd. Justitie heeft het verzoek vrijdag, tijdens een zitting in de rechtbank in Assen, ingewilligd. Tijdens deze zitting werd de stand van het onderzoek bekeken.
Profielfoto van
Geschreven door

Frank R. was vrijdag niet zelf bij de zaak aanwezig. Zijn advocaat adviseerde hem niet te komen.
Donderdag maakte justitie bekend dat er tot nu toe vijftien keer aangifte tegen R.is gedaan. Honderd meisjes zijn geïdentificeerd.
Tienduizenden foto's en filmpjesR. zou bijna driehonderd meisjes van 10 tot 17 jaar via internet hebben verleid tot seksuele handelingen.
Ook zou hij minstens elf meisjes fysiek hebben misbruikt, onder meer in zijn flat in Cuijk. Daar werden op zijn computer 26.000 filmpjes en 144.000 foto's gevonden die R. had gemaakt van zijn slachtoffers.

Wachten op privacy instellingen...

Advocaat: 'Niets te maken met pedofilie'Volgens zijn advocaat Rob van Haarst heeft het gedrag van R. niets te maken met pedofilie. "Eerder met een verslaving, vergelijkbaar met een alcohol- of gokverslaving", zo citeert RTV Noord.
Volgens Van Haarst zijn de meeste filmpjes en foto's die R. bekeek van meerderjarige meisjes. "Een pedofiel is gericht op het zoeken naar minderjarigen. Dan hadden de verhoudingen toch echt omgekeerd moeten zijn."
Mogelijk meer aangiftenZedenrechercheurs in het hele land zoeken contact met de slachtoffers. Het is mogelijk dat dit leidt tot nog meer aangiften tegen R..
Ook de Belgische zedenrecherche heeft dossiers gekregen, met het verzoek de Belgische slachtoffertjes te benaderen. De vijftien aangiften die tot nu toe zijn gedaan, houden verband met het plegen van ontucht via de webcam en fysiek seksueel contact.

Wachten op privacy instellingen...

Voorlopig nog geen inhoudelijke behandelingHet onderzoek naar R. neemt waarschijnlijk nog maanden in beslag. Dat is de reden dat de zaak vrijdag niet inhoudelijk werd behandeld, maar in een zogenoemde pro-formazitting.
Waarschijnlijk wordt 21 januari nog een keer bekeken wat de stand van zaken is. Pas in het voorjaar wordt de zaak inhoudelijk behandeld.
Alle berichten over de zaak tegen R. zijn terug te lezen op omroepbrabant.nl/zedenzaakcuijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.