'Racistische uitspraken waren reden vechtpartij op voetbalveld'

BERGEN OP ZOOM - Racistische uitspraken waren de reden voor de vechtpartij die zondag plaatsvond tijdens de wedstrijd tussen HSC'28 uit Heerle en BVV'63 uit Bergen op Zoom. Dat zegt voorzitter Hamdi Acikgöz van BVV'63.
Volgens de voorzitter werden er tijdens de wedstrijd van zondag continu opmerkingen gemaakt over het uiterlijk en de afkomst van zijn voetballers. Aan het eind van de wedstrijd raakten spelers en publiek met elkaar in gevecht op het veld.

'Geen rotte appels in groep'
Bij BVV'63 spelen veel Turkse en Marokkaanse voetballers.Dinsdagavond heeft de voorzitter de spelersgroep toegesproken. Het geweld van zondag werd ten strengste afgekeurd. In totaal zijn drie spelers geschorst. "Wij hebben als het goed is geen rotte appels in de groep. Als er zoiets weer gebeurt sluiiten we een schorsing niet uit", aldus de voorzitter.

"Vanaf nu houden we alles beter in de gaten om herhalingen te voorkomen", zegt Acikgöz tegen Omroep Brabant. "En we zullen vanaf nu álle incidenten, ook de voorvallen tegen ons, melden aan de KNVB. Dat hebben wij tot nu toe niet gedaan. We moeten voortaan ons huiswerk beter maken."

De voetbalbond buigt zich woensdag over de zaak.