Levensgevaarlijk: fiets van brug gegooid boven snelweg A59 bij Vlijmen

16 november 2013 om 07:38 • Aangepast 22 november 2020 om 02:54
nl
De politie is op zoek naar een man of vrouw die vrijdagnacht een levensgevaarlijke situatie heeft veroorzaakt op de A59 bij Vlijmen. Vier auto's raakten beschadigd doordat er een fiets van een brug werd gegooid. Dat gebeurde bij de fietsbrug van het Kruiskamppad over de snelweg.
Profielfoto van
Geschreven door

Het is niet bekend wie de fietsgooier is. Rond tien voor drie vrijdagnacht riep wijkagent Belinda van der Genuchten getuigen via Twitter op om zich te melden bij de politie. Het is niet duidelijk hoe ernstig de schade is voor de getroffen automobilisten.

Stenen en tegelsIn het verleden zijn vaker mensen opgepakt omdat ze bakstenen of stoeptegels van bruggen of viaducten gooiden. Zo kregen twee jongens uit Deurne en Asten vorig jaar nog jeugddetentie voor het gooien van stenen op de A67.
In januari 2005 kwam de Udense Louise Donk om het leven bij een soortgelijk voorval. Toen gooiden vier mannen een stoeptegel vanaf een viaduct op de snelweg A4 bij Rijswijk.
Meer gevaarlijke situatiesOnbekenden hebben vrijdagavond een fiets op het spoor gegooid tussen Bergen op Zoom en het Zeeuwse Kruiningen-Yerseke. Een trein reed tegen de fiets aan. Daardoor lag het treinverkeer even stil. Op de A73 bij Cuijk kreeg een automobilist een stalen frame dat van een lading was gevallen, door de voorruit van zijn auto.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.