Arrestatieteam politie schept scooter in Eindhoven, Memphis van Veen (18) dood

EINDHOVEN - De 18-jarige Memphis van Veen uit Eindhoven is vrijdagmiddag overleden nadat ze geschept werd door een onopvallende politieauto. Het ongeluk gebeurde kort na een uur 's middags op de kruising van de Noord Brabantlaan en de Welschapsedijk.
Het slachtoffer woonde op het woonwagenkamp aan de Welschapsedijk. Ze studeerde verpleegkunde aan Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Arrestatieteam onderweg
Een arrestatieteam van de politie was met spoed onderweg vanwege een noodoproep over een verwarde man in Bergeijk met een pistool. Daarbij reed de politie in een onopvallende auto over de busbaan toen het meisje op de brommer onverwacht overstak. De politiewagen reed met zwaailichten en sirenes aan.

Op de Noord Brabantlaan werd een tent neergezet met daarin het lichaam van de vrouw. De straat was afgezet. De scooter lag beschadigd op de weg. Er waren schotten geplaatst om kijkers op een afstand te houden.

Politie uitgescholden: 'Ze reden als idioten'
Veel mensen verzamelden zich bij de plek van het ongeluk. Daarbij werd de politie uitgescholden door omstanders. De politie heeft geprobeerd ze te kalmeren. "Ze hebben als idioten over de busbaan gereden", aldus een boze ooggetuige vlak na het ongeluk tegen Omroep Brabant. "Dit ongeluk was nooit gebeurd als ze goed hadden opgelet."

Ook een student die in de buurt was zag de wagen met zeer hoge snelheid voorbijrijden. "Ik werd er gewoon bang van." Een andere ooggetuige, Dennis, zag meerdere wagens met hoge snelheid voorbij scheuren. "Een stuk of zes, zeven. De vrouw op de scooter reed door groen en een van de wagens reed er vol op. Alleen de wagen die de aanrijding veroorzaakte stopte, de rest reed door."

Onderzoek door Rijksrecherche
De leden van het arrestatieteam zijn opgevangen op het hoofdbureau. Het onderzoek is in handen van de politiekorps Zeeland en West-Brabant en de Rijksrecherche. Het is standaardprocedure dat een ongeluk waarbij de politie betrokken is niet door het eigen korps wordt onderzocht.

Op condoleancesite Mensenlinq is inmiddels een condoleanceregister voor Memphis geopend.