Video

Ontsnapte oehoe Max van De Oliemeulen in Tilburg bijna thuis, maar nog niet gevangen

19 maart 2013 om 18:14
nl
Oehoe Max van dierenpark De Oliemeulen in Tilburg is bijna thuis. De ontsnapte reuzenvogel was meer dan een dag foetsie, wat een klopjacht tot gevolg had. Rond acht uur dinsdagavond zat hij op het dak van het Tilburgse TweeSteden ziekenhuis, dat hemelsbreed 500 meter van het dierenpark ligt.
Geschreven door

Pogingen om Max te vangen, zijn zinloos. Het dier is in het donker nauwelijks te zien.
Gesignaleerd bij boomkwekerijVrijwilligers van De Oliemeulen, inclusief valkenier, probeerden hem eerder tijdens de schemering te lokken, maar zonder resultaat. Max werd na zijn vlucht gesignaleerd bij een boomkwekerij tussen Oisterwijk en Tilburg.
Later kreeg De Oliemeulen getipt dat Max bij het Elisabeth Ziekenhuis zat. Daar werd hij niet gezien, maar medewerkers van De Oliemeulen dachten hem te zien vliegen boven de Beekse Bergen.
Aan het einde van de middag werd hij gezien op een dakterras bij een woning nabij De Oliemeulen. Hij schrok daar zo van de eigenaar, dat hij meteen een boom invloog.
KierewietHet dierenpark werd maandag helemaal kierewiet van de Europese oehoe, die ontsnapte uit zijn verblijf, hoog in een boom neerstreek en het vertikte om naar beneden te komen. Meneer had volgens een medewerkster van het dierenpark 'geen zin om in actie te komen omdat hij al genoeg gegeten had'.
Ook de opgetrommelde brandweer droop af met de staart tussen de benen. Max vloog doodleuk naar een andere boom aan de Lage Witsiebaan en zag zijn belagers om zeven uur 's avonds de aftocht blazen. "We laten hem eerst even uitrusten", zei een medewerker toen.
VogelvrijDie rust had schijnbaar een verkwikkende werking op de gladde vogel. Dinsdagochtend bleek namelijk dat de ongeveer 60 centimeter lange uil 'm was gesmeerd. Max is vogelvrij. De vraag is: voor hoe lang nog?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.