Video

Eerste kijkje in de nieuwe Primark in Eindhoven, 4000 mensen verwacht bij opening

18 november 2013 om 20:15 • Aangepast 22 november 2020 om 02:52
nl
De Primark in Eindhoven opent dinsdag haar deuren voor het winkelend publiek. Het wordt de eerste vestiging van de kledinggigant in het zuiden van het land. Omroep Brabant mocht maandag alvast een kijkje nemen in het enorme winkelpand.
Profielfoto van
Geschreven door

De Eindhovense Primark kent een oppervlakte van 5400 vierkante meter. De winkel is hiermee de grootste van Nederland én zelfs de grootste van de Benelux. Er zijn vier verdiepingen, verdeeld in verschillende delen. Zo zijn er twee afdelingen met dameskleding, is er een afdeling voor heren- en kinderkleding en een aparte afdeling voor schoenen en accessoires.
Aan de buitenkant kun je je niet voorstellen, wat er binnen allemaal te zien is. Als je door de winkel loopt, dan lijkt het net alsof je in een warenhuis loopt. Speciaal voor de opening is alles perfect aangevuld en is de winkel brandschoon, maar het is nog de vraag hoe lang dat zo blijft.

Wachten op privacy instellingen...

Geweldig, maar te drukDe Primark heeft namelijk nogal een reputatie, die ook bij het winkelend publiek in Eindhoven bekend is. "Ik vind het een geweldige winkel omdat ik zoveel leuke dingen voor weinig geld kan kopen, maar het is altijd zo ontzettend druk", vertelt iemand. "Ik ga expres niet naar de opening en neem over een tijdje wel een kijkje als het wat rustiger is", zegt iemand anders op straat.
De van oorsprong Ierse winkelketen staat vooral bekend om de spotgoedkope mode. Letterlijk alles kun je er krijgen op het gebied van kleding. Mutsen, sokken, jassen, schoenen, tassen, sieraden, sportkleding. Het concept is een beetje te vergelijken met de IKEA, maar dan voor kleding. In Nederland wordt de winkel steeds bekender en is het een steeds grotere concurrent voor winkelketens als Coolcat, H&M en Zara. Op dit moment zijn er in Nederland al Primark-vestigingen in Rotterdam, Zaandam, Hoofddorp, Almere en Zoetermeer.
4000 mensen bij openingDe keten staat niet alleen bekend om de lage prijzen, maar ook om de drukte. Primark rekent bij de opening op dinsdag op zo'n 4000 mensen die als eerste de winkel in willen. De komende dagen zullen er dan ook dranghekken voor de winkel geplaatst worden en wordt het aantal klanten in de winkel om veiligheidsredenen gereguleerd. Met de komst van de winkel zal het centrum Eindhoven een hoop extra publiek trekken.
Het Eindhovense shopwalhalla opent dinsdag om 11 uur voor het winkelend publiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.