Video

Overval waardetransportbedrijf Brink's Best: zijdeur opgeblazen, politie met mitrailleur beschoten

21 maart 2013 om 01:27
nl
Waardetransportbedrijf Brink's in Best is woensdagavond rond elf uur overvallen. De daders kwamen binnen door een deur aan de zijkant van het gebouw op te blazen. Het is niet duidelijk of er iets is buitgemaakt. Kort na de overval zijn enkele agenten beschoten op de N397.
Geschreven door

De politie kwam woensdag laat met zo'n twintig wagens en een politiehelikopter ter plekke. Het gebouw werd ongeveer een uur na de overval uitgekamd door diverse arrestatieteams. Toen was er geen enkele dader meer te vinden.
Verdacht pakketje gevondenTijdens de overval waren de werknemers van Brink's aan het werk in het gebouw aan De Maas. Er raakte niemand gewond. De politie is direct met een onderzoek gestart. Zo werden de werknemers in het filiaal ondervraagd.
Het onderzoek werd gehinderd door de vondst van een verdacht pakketje. Dat bleek een explosief te zijn.
Agenten beschoten tijdens achtervolgingRond halftwaalf, kort na de overval, zijn twee agenten op de N397 van Eersel naar Bergeijk beschoten toen ze een wagen probeerden te achtervolgen. Hierbij zou een mitrailleur zijn gebruikt.
De politieauto werd enkele keren geraakt, de agenten in de wagen niet. Nadat hun auto was getroffen, besloten ze de achtervolging te staken. De verdachten wisten te ontkomen. Het is nog niet helemaal zeker of er een verband is met de overval op Brink's, aldus een politiewoordvoerder.   
Eerdere overvallen op Brink'sBij de overval op het gelddepot van Brink's in Amsterdam werd op 29 juni 2011 twaalf miljoen euro buitgemaakt. De achtervolging van de daders eindigde via de A2 op de Noord Brabantlaan in Eindhoven. Daar konden de daders ontkomen nadat ze het vuur openden op de politie met automatische wapens.
In februari 2012 werd een geldtransportwagen van Brink's in Leende overvallen. De twee daders konden al snel worden opgepakt.
Brink's BestBrink's Nederland opende in 2008 de vestiging in Best. Deze bedient heel Zuidoost-Nederland. In het pand van Brink's te Best is ook een onderdeel van de Rabobank gehuisvest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.