Drie mannen uit Mierlo opgepakt voor beschieting advocaat Marcel Senders; 'verdachten in beperking' - Omroep Brabant
Video

Drie mannen uit Mierlo opgepakt voor beschieting advocaat Marcel Senders; 'verdachten in beperking'

19 november 2013 om 17:15 • Aangepast 22 november 2020 om 02:52
nl
Wachten op privacy instellingen...
Drie mannen uit Mierlo van 23, 26 en 28 jaar oud zijn dinsdagmorgen aangehouden. Ze worden verdacht van vermoedelijke betrokkenheid bij de aanslag op de Waalrese advocaat Marcel Senders. Het drietal zit vast in beperking. Dat wil zeggen dat ze geen contact mogen hebben met de buitenwereld, alleen met hun advocaat.
Profielfoto van
Geschreven door

Advocaat Marcel Senders werd 21 februari op de Vlasrootlaan in Waalre beschoten door een fietser toen hij in een auto zat. Hij werd niet geraakt, maar raakte wel lichtgewond door glasscherven.
Vlak na de schietpartij werd er brand gesticht bij zijn advocatenkantoor. Hierna kreeg Senders strenge beveiliging.
Huisdoorzoekingen in MierloNadat de mannen dinsdagochtend waren aangehouden, is de politie gestart met het doorzoeken van hun woningen. Er wordt onder meer gezocht op het woonwagenkamp aan de Loeswijk in Mierlo. Ook op andere woonwagenkampen in Mierlo wordt gezocht.

Wachten op privacy instellingen...

De politie hield op maandag 30 september al een 27-jarige Eindhovenaar aan voor betrokkenheid bij het schietincident. Deze man werd enkele dagen later weer vrijgelaten. Hij is nog wel verdachte.
Senders zelf verdachteMarcel Senders is zelf verdachte in een onderzoek naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Vorig jaar zat hij enkele dagen vast.
Behalve dat Senders partner is op het advocatenkantoor, zit hij ook in zaken. Zo heeft hij een incassobureau en een beleggingsmaatschappij.
Aran de JongSenders was een bekende van Aran de Jong, de Eindhovenaar die vorig jaar bij zijn huis werd vermoord. De Jong werd in 2011 opgepakt omdat hij een grote internationale drugsbende zou leiden. In die tijd was Senders zijn zaakwaarnemer van onder meer het luxe recreatiepark Stille Wille.
Carlo Oomes, de zakenpartner van Senders, vertegenwoordigt de weduwe en schoonvader van De Jong in de zaak Maskerbij. Senders is verantwoordelijk voor alles wat met de bedrijven van De Jong te maken heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.