Justitie eist zes maanden cel tegen Tilburgse politie-agent - Omroep Brabant
Video

Justitie eist zes maanden cel tegen Tilburgse politie-agent

19 november 2013 om 12:37
nl
Voor de rechtbank in Breda is dinsdag 6 maanden cel geëist tegen een voormalig politieagent uit Tilburg. De man van Turkse afkomst zou kennissen uit het criminele circuit hebben getipt in ruil voor geld.
Geschreven door

De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE). De verdachte zou onder meer informatie hebben doorgespeeld over een politie-inval bij een hennepkwekerij aan de Puccinistraat in Tilburg.
'Dringend opruimen'Volgens justitie vertelde de voormalig agent kort voor deze actie aan zijn vriend dat hij 'dringend moest opruimen'. De verdachte die alles ontkent, zegt dat het gesprek niet goed is vertaald uit het Turks. Ook beweert hij nooit geld te hebben gehad van kennissen. Hij zou daarentegen wel af en toe zelf geld hebben uitgeleend. De ex-agent vecht ook zijn ontslag bij de politie aan.
Ernstige imago-schadeMaar justitie neemt het de voormalige agent zeer kwalijk dat hij door zijn tips de opsporing van de hennepkwekerij aan de Puccinistraat bemoeilijkt heeft. De ex-politieman heeft volgens het Openbaar Ministerie ernstige schade toegebracht aan het imago van het korps Midden& West-Brabant. Ook zou hij met zijn actie het vertrouwen hebben beschaamd van zijn directe collega's.
De oud-agent is één van de vijf verdachten in een grote hennepzaak die maandag en dinsdag dient voor de rechtbank in Breda. Over twee weken is de uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.