Kranig optreden omstanders: verdachten overval juwelier Hilvarenbeek opgepakt

19 november 2013 om 18:19 • Aangepast 22 november 2020 om 02:52
nl
Dankzij het kranige optreden van omstanders heeft de politie dinsdagavond twee Eindhovenaren (21 en 23) aangehouden die een overval zouden hebben gepleegd op een juwelier aan de Varkensmarkt in Hilvarenbeek. De 34-jarige eigenaar van de zaak werd hierbij bedreigd met een vuurwapen en mishandeld.
Profielfoto van
Geschreven door

De eigenaar zag dat de daders de vitrines met een hakbijl kapot sloegen. Zij stopten sieraden in boodschappentassen en renden weg met hun bivakmutsen nog op. De winkeleigenaar sloeg alarm waarna een Burgernetmelding werd verzonden.
Pepperspray in ogenEen 63-jarige voorbijganger sprak de twee vluchtende mannen aan. Zij spoten pepperspray in zijn ogen. Toch zette de man de achtervolging in en riep andere omstanders om hulp. Uiteindelijk reden twee automobilisten het duo klem. De politie pakte de verdachten uiteindelijk op.
Verdachte loopt snijwonden op De Eindhovenaren zijn in de cel gezet. De 21-jarige verdachte was gewond geraakt aan een hand en moest nog naar het ziekenhuis. Er moesten enkele snijwonden worden gehecht.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.