Joris Linssen herenigt vluchtelingen met familie in nieuw programma: Joris United

20 november 2013 om 08:57
Joris Linssen. (Foto: ANP)
Joris Linssen. (Foto: ANP)
Joris Linssen uit Eindhoven is vanaf vrijdag te zien met zijn nieuwe programma Joris United. In het programma reist de NCRV-presentator samen met Nederlandse vluchtelingen af naar een plek in de buurt van hun moederland om het onmogelijke mogelijk te maken: een hereniging met hun moeder, zus of beste vriend die zij nooit meer dachten te ontmoeten.

Onderweg bespreken ze de gruwelijke dilemma's van vluchtelingen en bezoeken ze kampen waar ze soms jarenlang woonden. Inmiddels hebben ze in Nederland na jaren een bestaan opgebouwd, maar het verdriet om wat ze moesten achterlaten blijft.
De presentator vindt het spannend of het nieuwe programma net zo'n succes wordt als Hello Goodbye. Tegen het Algemeen Dagblad zei hij dinsdag dat hij zich realiseert dat tv 'een wonderlamp is die elk moment kan uitgaan'.
Aandacht is verslavendAls het tegenvalt, wil Linssen in ieder geval niet 'gaan bedelen om aandacht'. Hij zei tegen de krant dat hij het sneu vindt dat sommige presentatoren van vroeger dat doen.
De presentator zei ook dat hij probeert om niet verslaafd te raken aan de aandacht. Vooral het aangesproken worden op straat werkt volgens hem verslavend.
'Vechten tegen racekak'Joris United is volgens Linssen heel anders dan Hello Goodbye. Bij Hello Goodbye voerde hij gesprekjes van vijftien minuten, maar voor het nieuwe programma was hij soms dagen bezig.
De presentator vertelde dat hij tevreden is, maar dat hij het ook moeilijk vond om te interviewen met tolken in gevaarlijke gebieden 'vechtend tegen de racekak'.
Joris United is vrijdagavond te zien op Nederland 1, om tien over half tien.

Wachten op privacy instellingen...