'Miljoenenjachtkandidaat uit Son heeft geen recht op 5 miljoen: Regels zijn regels!'

20 november 2013 om 12:58 • Aangepast 22 november 2020 om 02:52
nl
Arrold van den Hurk uit Son heeft geen recht op de vijf miljoen euro, die hij misliep door op de verkeerde knop te drukken bij de tv-quiz Miljoenenjacht. Dat vinden de meeste mensen op de sociale media en elders op internet.
Profielfoto van
Geschreven door

92% van de deelnemers aan onze Vraag van Vandaag het onterecht dat de man uit Son via zijn advocaat alsnog een miljoenenclaim indient bij producent Endemol.
Dinsdag werd bekend dat advocaat Peter Plasman bij Endemol vijf miljoen euro claimt, minus 125.000 voor zijn cliënt Arrold van den Hurk. Volgens Endemol accepteerde Van den Hurk 125.000 euro toen hij in de uitzending van Miljoenenjacht op de rode knop drukte. Van den Hurk zei later dat hij erg zenuwachtig was toen hij dat deed.
Advocaat Plasman heeft het echtpaar Van den Hurk na de uitzending zelf benaderd. Want volgens hem staat die rode knop niet in het reglement van het spel. Ook had volgens hem de notaris niet de beslissing mogen nemen. Een overzicht van de voor- en tegenstanders op Twitter en Facebook:
Eigen schuldVeruit de meeste reaguurders vinden dat het spel altijd al zo gespeeld is en Van den Hurk dat dus kon weten. Daniella Jansen op onze Facebookpagina: "Dat er later een zin is toegevoegd in het reglement om te verduidelijken, doet niet ter zake. De regel was en is hetzelfde. Tuurlijk is het balen, dat hij in een vlaag van verbijstering gedrukt heeft, maar hij heeft gedrukt. En dan is het spel uit. Belachelijk om nu een advocaat erop te zetten en een aanklacht in te dienen."
Lesley Meyer gaat nog een stapje verder: "Pussy... eigen schuld dikke bult zeggen ze toch?... Oh wacht een dikke bult aan geld. 125.000 en nog niet tevreden". Net als Chantal Verhagen: "Wat een slechte verliezer! Ik zou al blij zijn met minder dan 125.000 euro. Hij is met niks gekomen!".
Ook op Facebook concludeert Danielle Stroucken: "Blij om te zien dat veel mensen hetzelfde denken als ik. Wat is er met je gebeurd als je niet meer blij kunt zijn met 125.000 euro? Echt schandalig! En wat had hij gedaan als er 0.01 cent in z'n koffer had gezeten? Vast geen rechtszaak."
En reaguurder jetje1 op onze website. "Met deze man moet je geen spelletjes doen, want als hij niet wint dan stuurt hij een advocaat op je 'dak'." Ook elders op het internet vooral soortgelijke reacties. Zoals op Twitter:[Tweet:body:https://twitter.com/Deborah_90/status/402911296271548417]
Initiatief was van advocaatEr zijn ook reacties die het voor Van den Hurk opnemen, al zijn die in de minderheid. Reaguurder Rob: "Groot gelijk heeft ie. Altijd proberen. Zijn intentie was 100% om door te gaan en daar gaat 't om. En als je dat nog terug kan draaien via 'n goeie advocaat: waarom niet, altijd proberen!".
Ginger Girlpower op onze Facebookpagina: "Hij krijgt nu alle commentaar, maar ik mis het commentaar op de advocaat die hem zelf heeft gebeld en niet hij die advocaat." Daar is Sanne Broks, ook op Facebook, het helemaal mee eens. "Ik vind het ook niet netjes dat hij zo wordt afgezeken. Ze zijn superblij met het geld. En die advocaat heeft hen benaderd. Welke Nederlander zou op die hulp nee zeggen? NIEMAND!"
Zo ook reaguurder Rob: "Dit is meer een zaak van de advocaat die iets probeert. Als aasgier heeft hij zich aangeboden bij Van den Hurk. Dus bestempel Van den Hurk niet als 'geldwolf', 'rare vent' of 'hebzuchtig'. En zeg eens eerlijk, als de kans bestaat om er toch nog wat extra uit te slepen, dan zal iedereen dat toch doen?".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.