Dochter Gerrit van der Valk begraven in Nuland

20 november 2013 om 17:12
nl
Onder grote belangstelling is woensdag in Nuland Carlita van der Valk begraven. Ze was de dochter van Gerrit van der Valk, grondlegger van het gelijknamige hotelconcern. Ook was ze lang getrouwd met de bekende Bredase bedrijvendokter Joep van den Nieuwenhuijzen.
Geschreven door

Carlita van der Valk overleed na een kort ziekbed in het Belgische Brasschaat, waar ze lange tijd woonde. Dat gebeurde vorige week dinsdag 12 november. Ze is 56 jaar oud geworden.
Ondernemersdochter Ze runde al toen ze 19 was het eerste Van der Valk motel/restaurant in Nuland en leek voorbestemd in de voetsporen van haar beroemde vader te treden.
Haar toenmalige echtgenoot Joep van den Nieuwenhuijzen was woordvoerder van de familie Van der Valk tijdens de geruchtmakende ontvoering van moeder Toos van der Valk in 1982.
Imperium Van den NieuwenhuijzenVan den Nieuwenhuijzen krijgt na zijn huwelijk van schoonvader Gerrit de zeggenschap over de noodlijdende machinefabriek Stramproy. Dat wordt zo'n succes dat hij het ene na het andere bedrijf in problemen opkoopt en winstgevend maakt. 
Op het hoogtepunt telt zijn imperium, het Begemann-concern, 140 goed draaiende bedrijven. De laatste jaren gaat het beduidend minder en raakt Van den Nieuwenhuijzen in opspraak. In die periode volgt ook de scheiding van zijn vrouw.
Begraven bij vader GerritCarlita van der Valk is woensdagmiddag op de rooms-katholieke begraafplaats in Nuland begraven. Ze ligt daar in de nabijheid van het graf van vader Gerrit, die in 2009 overleed. Daarvoor was er in de Heilig Hartkerk in Vught een massaal bezochte uitvaartdienst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.