Mooiste varkenshouderij van het land staat in Zijtaart

20 november 2013 om 20:35
nl
De mooiste varkensboederij van Nederland staat in Zijtaart. De Daltonhoeve van familie Van Zutphen is volgens de organisatie van De Gouden Krul de allermooiste van het land.
Geschreven door

Zaterdag 30 november wordt de prijs uitgereikt. Mensen kunnen dan ook zien hoe de varkens daar leven. Belangrijk is dat de varkenshouderij vriendelijk omgaat met de varkens, die er volgens de organisatie van de prijs een goed leven hebben.
Vers stroDe Daltonhoeve is een zeugenbedrijf dat zich richt op het verkopen van biggen van 25 kilo. Iedere ochtend worden de zeugen voorzien van vers stro en worden in de kraamstal de nieuw geboren biggetjes verzorgd. Er komen regelmatig klassen met kinderen langs die zo kennis maken met de varkenshouderij.
De familie Van Zutphen wil met het openstellen van het bedrijf een bijdrage leveren aan een vriendelijker imago van de varkenssector. De zichtstallen maken het mogelijk dat bezoekers precies kunnen zien wat zich afspeelt in de stal. In de kraamstal kunnen ze de pas geboren biggen zien.
Gerecyclede lucht en zonnepanelenDe familie let ook op het milieu. De warme lucht wordt gerecycled, zodat ze minder energie nodig hebben. Ook heeft de boerderij zonnepanelen. Bij het bouwen van de stal is bovendien voornamelijk natuurlijk materiaal gebruikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.