Korte tijd paniek op Eindhoven Airport om verdachte bagage

21 november 2013 om 11:28
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 De verdachte bagage op Eindhoven Airport blijkt loos alarm, het vliegverkeer komt weer op gang.
Eindhoven Airport is donderdagochtend rond halfelf korte tijd ontruimd geweest vanwege een verdacht bagagestuk. De marechaussee vermoedde dat de bagage explosieven bevatte en liet in een straal van honderd meter de vertrekhal ontruimen. Later bleek dat het verdachte bagagestuk loos alarm was.
Geschreven door

Tijdens de controle trof de marechaussee in de bagage een laptop in combinatie met andere, niet thuis te brengen, materialen aan. Vanuit Schiphol werd een explosievenhond naar Eindhoven Airport gehaald. De hond sloeg niet aan bij het onderzoeken van het bagagestuk. De passagier werd aangehouden, maar meteen weer vrijgelaten nadat de vermoedens onjuist bleken. 
Uitgaand vliegverkeer stilgelegdDe luchthaven liet na de melding weten dat het uitgaande luchtverkeer was stilgelegd. Later bleek dat er op dat moment geen vertrekkende vluchten op het schema stonden. Vliegtuigen met als bestemming Eindhoven konden gewoon landen.
[Tweet:body:https://twitter.com/LPHMOLL/status/403446367152259072]
[Tweet:body:https://twitter.com/Zorro2003/status/403449533084221440]
[Tweet:body:https://twitter.com/robvanuden/status/403449148180926464]
Eindhoven Airport heeft geen explosievenhondenEindhoven Airport heeft zelf geen explosievenhonden. De honden behoren tot een speciaal team van de marechaussee dat permanent is gestationeerd op luchthaven Schiphol. Van hieruit gaat een hond met een begeleider in het geval van een calamiteit naar bijvoorbeeld Eindhoven Airport. Dit kan volgens een woordvoerder van de marechaussee binnen een uur. Dit noemt hij 'acceptabel'.
De eerste melding van een mogelijk explosief op Eindhoven Airport kwam donderdagochtend om 9.26 uur bij de marechaussee binnen. Vervolgens heeft een explosievenverkenner van de marechaussee op Eindhoven Airport vastgesteld dat er een explosievenhond moest worden ingeschakeld. Deze was om 10.37 uur op Eindhoven Airport. "Binnen een uur na de melding van de explosievenverkenner", aldus de woordvoerder van de marechaussee.

Wachten op privacy instellingen...