Eis: vier jaar cel voor West-Brabantse verdachten van 'YouTube-overval' op juwelier in Gouda

21 november 2013 om 20:27 • Aangepast 22 november 2020 om 02:51
nl
Justitie heeft voor de rechtbank in Den Haag vier jaar cel geëist tegen drie jonge mannen uit Oudenbosch en Rucphen voor een gewapende overval op een juwelier in Gouda. Het drietal werd in mei landelijk bekend nadat een omstander de videobeelden van hun bloedstollende arrestatie op YouTube had gezet.
Profielfoto van
Geschreven door

Van de in totaal vier daders zijn er drie meerderjarig: twee mannen van 18 en 19 jaar uit Oudenbosch en een 20-jarige man uit Rucphen. Zij hoorden vier jaar cel tegen zich eisen, waarvan één jaar voorwaardelijk.
De vierde overvaller is een 17-jarige jongen uit Oudenbosch. Als het aan justitie ligt krijgt hij één jaar jeugddetentie en een jaar verplichte gedragstherapie.
Geschoten, vrouw gewondHet viertal stormde op dinsdag 21 mei gemaskerd en met pistolen de winkel binnen. Bij de overval werd geschoten, maar niemand geraakt. Een vrouw moest wel naar het ziekenhuis omdat zij hard op haar hoofd was geslagen.
De mannen gingen er met een onbekende buit in een auto vandoor. Op aanwijzingen van een getuige kon de politie de mannen enkele minuten later arresteren. De arrestatie werd op beeld vastgelegd door iemand die toevallig in de buurt was.
Overvallers kregen hulpWoensdag stonden in deze zaak al drie andere verdachten voor de rechter. Ze zouden de overvallers zouden geholpen. Justitie eiste tegen een 27-jarige man vijf jaar cel, omdat hij de vier mannen adviseerde de juwelier in Gouda te overvallen.
Een 16-jarig meisje uit Etten-Leur en een 17-jarige jongen uit Hoeven zouden volgens justitie werk- en leerstraffen moeten krijgen. Ze worden verdacht de situatie rond de juwelier te hebben verkend en een ploertendoder te hebben geleverd.
[YouTube:body:http://youtu.be/xcQ_gbb12_w]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.