Boom rijdt voorwiel stuk in Parijs-Roubaix, Cancellara wint

ROUBAIX - Lars Boom uit Vlijmen zat er zondag in de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix goed bij. Samen met twaalf anderen vormde hij een kopgroep over de beruchte kasseienstroken. Maar het noodlot sloeg toe toen Boom zijn voorwiel stuk reed en niet met uiteindelijk winnaar Fabian Cancellara mee kon naar de finish. Bovendien was Boom naar eigen zeggen 'niet goed genoeg' om voor de overwinning te gaan.
Cancellara versloeg op de wielerbaan van Roubaix zijn medevluchter Sep Vanmarcke, de Belg van de Blanco-ploeg, in de sprint. Op enige afstand sprintte de Nederlandse kampioen Niki Terpstra naar de derde plaats. Sebastian Langeveld werd zevende.

Kopgroep van vier
Cancellara, vorige week ook al de beste in de Ronde van Vlaanderen, en Vanmarcke bleven over uit een kopgroep van vier. De Belg Stijn Vandenbergh viel daaruit weg door een val. De Tsjech Zdenek Stybar moest afhaken nadat hij uit balans was geraakt toen hij met zijn voorwiel in een put reed.

Cancellara probeerde in de slotkilometers nog weg te rijden bij Vanmarcke, die vorig jaar Tom Boonen van de winst in de Omloop Het Nieuwsblad afhield. Dat lukte niet, waarna Vanmarcke de sprint laat aanging en enigszins leek te schrikken van de inmiddels op de wielerbaan gearriveerde achtervolgers.

Derde keer winst in Hel van het Noorden
Cancellara passeerde de Belg en won de 'Hel van het Noorden' na 2006 en 2010 voor de derde keer. Hij nam meteen ook de leiding in het WorldTourklassement over van de Slowaak Peter Sagan.