Video

Bewoners appartementen bij gaslek in Cuijk even nerveus: 'Dadelijk gaan we allemaal de lucht in'

22 november 2013 om 14:48 • Aangepast 22 november 2020 om 02:51
nl
Twee appartementencomplexen in de Berenkuil in Cuijk hebben vrijdagmiddag te kampen gehad met een gaslek. Ongeveer honderd woningen werden tijdelijk afgesloten. De brandweer adviseerde bewoners om ramen en deuren gesloten te houden.
Profielfoto van
Geschreven door

In de straat worden nieuwe leidingen gelegd. Bij werkzaamheden sprong vrijdag aan het begin van de middag een leiding. Donderdag knapte ook al een waterleiding in de straat.
'Beetje nerveus'In een van de appartementencomplexen hing een sterke gaslucht. Bewoners vertrouwden het niet. ''Een oudere vrouw vroeg aan mij of ze wel thee kon zetten op het gasstel. Ik werd er een beetje nerveus van. Dadelijk gaan we allemaal de lucht in'', zegt een bewoonster verontrust.
De frietzaak in de straat hield de hele dag de deuren gesloten. ''De frituur en de oven werken op gas, maar dat heb ik de hele dag al niet. Voor mij is nu geen geld meer te verdienen'', vertelt de eigenaar van de cafetaria.
NoodoplossingEr kwamen twee tankauto's van de brandweer ter plekke om te nevelen. Door een noodoplossing kunnen de meeste bewoners al snel weer gebruik maken van gas. Rond kwart voor vijf was het lek met ballonnetjes gedicht. Een woordvoerder van gasleverancier Endinet liet weten dat de leiding vanavond waarschijnlijk weer volledig gerepareerd is.  
[Tweet:body:https://twitter.com/bjorn_jacobs/status/403869221492645888] 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.