Brabantse dochter van vrouw die tien jaar dood in huis lag: 'Mijn moeder wilde me niet meer zien'

23 november 2013 om 10:07
nl
De dochter van de 74-jarige vrouw die tien jaar lang onopgemerkt dood in haar Rotterdamse woning lag, heeft zich vrijdag bij de politie gemeld. De vrouw woont in Brabant. Het Algemeen Dagblad publiceerde zaterdagochtend een interview met de Brabantse dochter, die anoniem wil blijven.
Geschreven door

De vrouw vertelt aan de krant dat ze al twintig jaar geen contact meer had met haar moeder, ondanks enkele toenaderingspogingen van haar kant. "Ik was een ongewenst kind", zegt de vrouw. "Ze wilde mij niet zien".
De Brabantse herkende het huis van haar moeder toen ze het ochtendjournaal op tv keek.
Nederlands-IndiëDe overleden vrouw was 16 jaar oud toen ze de dochter kreeg. "Dat was in Nederlands-Indië, tijdens de politionele acties. Ik heb mijn vader nooit gekend." Vermoedelijk zou de dode vrouw een oorlogstrauma hebben opgelopen tijdens de politionele acties.
Bloemetje met MoederdagDe dochter stond een aantal jaren geleden op Moederdag vergeefs met een bloemetje bij de Rotterdamse voor de deur. Naar nu blijkt was de vrouw toen al dood.
De vrouw leidde een teruggetrokken bestaan. Dagblad Trouw meldt dat buurtbewoners van de dode vrouw altijd hebben gedacht dat ze naar haar dochter in Brabant was verhuisd. Het is niet duidelijk waar de dochter precies vandaan komt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.