Grote vangst: 43 kilo henneptoppen en vijftien arrestaties in knipperij Sint-Michielsgestel

26 november 2013 om 17:51 • Aangepast 22 november 2020 om 02:49
nl
Elf vrouwen en vier mannen in de leeftijd van 20 tot 61 jaar zijn dinsdagmiddag door de politie aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een hennepknipperij in een schuur op een woonwagenkamp aan de Spreeuwenbos in Sint-Michielsgestel.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat bevestigt de politie Noord-Oost Brabant na een bericht van een agent op Twitter. In een schuur op het woonwagenkamp vond de politie dinsdagochtend na een tip ruim 43 kilo geknipte henneptoppen in een schuur, waar alle vijftien knippers aanwezig waren.
Alles van de hennepknipperij is in beslag genomen en wordt vernietigd. De politie is op dit moment bezig met een onderzoek.
Verschillende plaatsenDe hennepknippers komen uit Sint-Michielsgestel, Bruchem, Kerkdriel, Den Bosch, Drunen, Vlijmen, Heusden en Zaltbommel.
De afgelopen maanden zijn meerdere hennepkwekerijen in Brabant opgerold.
Hennepkwekerijen in BrabantZo werd in november 25 kilo aan henneptoppen in Rucphen ontdekt en ruimde de politie diezelfde maand nog 2600 wietplanten op bij een ondergrondse hennepkwekerij in Vianen bij Cuijk.
In oktober arresteerde de politie een 35-jarige bewoner in Schijf voor bezit van tachtig kilo hennepplanten. En in augustus vond de politie op industrieterrein Kraaiven in Tilburg drie hennepkwekerijen met in totaal 1500 wietplanten. Twee Tilburgers van 41 en 47 jaar oud werden toen opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.