Punaisestrooier terorriseert Klundert: 'Meteen bellen als je iemand ziet strooien'

27 november 2013 om 11:47 • Aangepast 22 november 2020 om 02:48
nl
Fietsers, scooterrijders en scootmobielers in Klundert kampen met een hardnekkige punaisestrooier. De politie kreeg sinds de zomer zeven meldingen. Ook vorig jaar werden enkele gevallen gemeld. De politie gaat er dan ook vanuit dat iemand de punaises bewust strooit.
Profielfoto van
Geschreven door

Dinsdag was het weer raak. Toen lagen de punaises bij het winkelgebied bij de Voorstraat.
"Het is gewoon hopeloos. Het speelt al zeker een jaar", zegt een wat oudere vrouw die zich woensdag bij de politie meldde. "Vanmorgen heb ik alweer drie punaises opgeraapt. Ik kwam een vrouw tegen die een lekke band had door een punaise." Ook op de weg naar industrieterrein Moerdijk lagen volgens de meldster eerder al punaises.
Scootmobiel met lekke band"Het is voor iedereen vervelend om een lekke band te krijgen", vindt de vrouw, "maar vooral voor oudere mensen die boodschappen doen met de fiets is het erg lastig als ze hiermee te maken krijgen." De vrouw vermoedt dat het om baldadigheid gaat. "Degenen die dit doen, hebben er misschien lol in, maar een ander heeft er ellende van."
Ook Liesbeth Jongmans van cadeauwinkel De Poort Trends aan de Voorstraat ziet regelmatig mensen lekrijden. "De punaises liggen overal. Van de week had iemand met een scootmobiel een lekke band. Het is erg vervelend voor de mensen. Het kost iedere keer twintig euro voor een gewone band en vijftig euro voor een band van een elektrische fiets."
'Bellen als iemand punaises strooit'Op 3 oktober meldde wijkagent Nico van den Wijngaard al via Twitter dat er die dag wederom een punaisestrooier actief was. Toen kampten fietsers en bromfietsers met lekke banden. "Het is een heel lastig fenomeen", vertelt de politiewoordvoerster. "We hopen dat mensen alert zijn en ons direct bellen als zij iemand punaises zien strooien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.