Heeze de hackste! Winnaar verkiezing leukste dorp van 3FM-dj Giel Beelen

29 november 2013 om 08:15 • Aangepast 22 november 2020 om 02:48
nl
Heeze is het leukste dorp van Brabant. Dat blijkt uit de wedstrijd die 3FM-dj Giel Beelen hield. Vrijdagochtend werd de uitslag bekend. Heeze behaalde het opmerkelijke aantal van 10.572.147 stemmen.
Profielfoto van
Geschreven door

Heeze bleef in de strijd om de titel 'leukste dorp van Brabant' Prinsenbeek voor. Prinsenbeek veroverde ruim zeven miljoen stemmen. Zundert eindigde met ruim 100.000 stemmen op plaats drie.
Een verslaggever van 3FM was vrijdag in Heeze om het dorp te huldigen.
TrotsBurgemeester Paul Verhoeven over de titel: "Het voelt goed. Het is niet alleen erg leuk, maar we zijn ook het creatiefste dorp geweest en daar ben ik trots op."
Dirk van Gaal, woordvoerder van Heeze bij deze wedstrijd over de hoeveelheid stemmen: "We zijn op zoek gegaan naar ludieke dingen om zoveel mogelijk stemmen bij elkaar te krijgen. In het begin ging het langzaam, totdat we de heilige graal ontdekten en dat was in deze tijd van het jaar de goedheiligman. En die heeft een heel dik boek en daar staan meer dan zestien miljoen namen in. Daar hebben we er bijna elf miljoen van gebruikt om een stem op Heeze te laten uitbrengen."
'Iedereen mag valsspelen'De inwoners van Heeze weten wel waarom zij wonnen: "Iedereen komt met de Brabantsedag en carnaval naar Heeze toe omdat het hier zo gezellig is", zegt een jongen. Een ander: "Dit is het leukste dorp omdat wij de optocht der optochten hebben. Er heerst dan een grote gezelligheid, het dorp bloeit op en het wordt een grote gemeenschap."
Dat een dorp met 9000 inwoners ruim tien miljoen stemmen binnenhaalt, is op zijn zachtst gezegd raar. Is er vals gespeeld door handige programmeurs, die de stembussen hebben overladen met 'valse stemmen'? "Nee," stelde Beelen donderdag. " Cijfers liegen niet [video]." Beelen noemt het zelfs een eerlijke strijd: "Want iedereen mag valsspelen."
[YouTube:body:http://youtu.be//-Zzo-tbhx_A]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.