Mannen uit Hooge Zwaluwe en Sint Willebrord verdacht van mishandelen asielzoeker Ismael

29 november 2013 om 14:04
nl
Een 24-jarige man uit Sint Willebrord en een 34-jarige man uit Hooge Zwaluwe worden verdacht van de mishandeling van de 25-jarige asielzoeker Ismael uit Lage Zwaluwe. De politie heeft de verdachten en getuigen van de vechtpartij in Wagenberg gehoord.
Geschreven door

Dat meldt de politie vrijdag na onderzoek. Volgens de verdachten ging het niet om een mishandeling, maar om een vechtpartij waarbij ook het slachtoffer geduwd en getrokken zou hebben. Volgens de vier getuigen ging het echter wel degelijk om een mishandeling.
Het tweetal moet in maart voor de rechter verschijnen. Volgens de politie is het onderzoek afgerond.
MishandelingDe asielzoeker zou maandag een 19-jarige vrouw op het fietspad tussen Terheijden en Wagenberg hebben lastiggevallen. Vervolgens werd hij in Wagenberg door twee mannen in elkaar geslagen.
Aanvankelijk werd gesproken over een mishandeling door drie mannen, maar uit onderzoek van de politie bleek dat het om twee mannen gaat. Over de toedracht lopen de verhalen uiteen.
Verklaring vrouwDe 19-jarige vrouw uit Sint Willebrord heeft donderdag ook een verklaring afgelegd. Ze vertelde de politie dat Ismael naast haar kwam fietsen en 'Hello' tegen haar zei. Daarna zou de man zo dicht naast haar gereden hebben dat ze moest stoppen. Ze voelde zich in het nauw gedreven en ervaarde de situatie als 'onprettig'.
Nadat andere mensen voorbij fietsten, vervolgde de man zijn weg, waarna de vrouw haar vriend belde en hem vertelde wat er was gebeurd.
'Wie heeft deze man gezien?'Na de mishandeling zette de vader van de 19-jarige vrouw een oproep op Facebook met een foto van Ismael en stelde de vraag 'Wie heeft deze man gezien'? De oproep werd honderden keren gedeeld op sociale media. Ismael dook daarop onder, wat tot volop media-aandacht leidde.
De politie, de gemeente Drimmelen en het Openbaar Ministerie roepen iedereen op de betrokkenen nu met rust te laten. Eerder vroeg de burgemeester van Drimmelen zijn inwoners geen hetze te creëren via sociale media.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.