Video

Grote brand bij Shell Mabem in Geldrop: 'Even paniek bij omstanders'

30 november 2013 om 19:45 • Aangepast 22 november 2020 om 02:47
nl
De Shell Mabem aan de Eindhovenseweg in Geldrop is zaterdagavond uitgebrand. Rond kwart voor zeven vloog een auto bij de Shell in brand. De brand sloeg al snel over naar het pompstation. De brandweer rukte groot uit. Binnen twintig minuten leek het grootste gevaar te zijn geweken. Er zijn geen gewonden gevallen.
Profielfoto van
Geschreven door

Snel na de autobrand vloog de rest van het pompstation in brand. Onder meer vijf bluswagens en een hoogwerker zijn ter plaatse. De brandweer probeerde te voorkomen dat de brand overslaat naar een nabijgelegen shop, garagebedrijf en woning. Er was geen gevaar voor de directe omgeving.
'Even paniek'Volgens de omstanders was het de eerste minuten even paniek toen er brand bij het tankstation was. Eerst stond een auto in brand, enkele minuten later het hele tankstation. Veel mensen in de buurt kwamen een kijkje nemen. De politie had moeite om bewoners weg te houden.

Wachten op privacy instellingen...

Sommige buurtbewoners waren erg geschrokken. "Ik dacht zo dadelijk gaat de hele wijk de lucht in", aldus een van de omstanders. Straten rond het tankstation werden tijdelijk afgesloten. Het sein brand meester is rond kwart voor negen gegeven.
Tank leeggepomptOnder de grond van het tankstation zit een lpg-tank. Tussen de tank en de pomp loopt een leiding die bij nood leeggepompt wordt. Volgens de brandweer is dat op tijd gebeurd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.