Video

Man (70) overleden door brand aan Dorpsstraat in Sint Willebrord

1 december 2013 om 10:05 • Aangepast 22 november 2020 om 02:47
nl
Bij een brand in de Dorpsstraat in Sint Willebrord is zondagmorgen de 70-jarige Frans Wijnings om het leven gekomen. Het slachtoffer woonde boven een bloemenwinkel en was de voormalig eigenaar van de zaak.
Profielfoto van
Geschreven door

De bloemisterij is overgenomen door zijn zoon en schoondochter. De zoon heeft samen met een agent zijn vader naar buiten gedragen. Daar is geprobeerd de man te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. 
[Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Rdaal/status/407083106928459776] 
De agent die het slachtoffer nog probeerde te redden, is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.
[Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Rdaal/status/407065104002588674]
"Bewoners zouden heel vroeg in de ochtend al een brandlucht hebben geroken. Rond een uur of acht zagen ze ook vlammen en is melding gedaan", aldus een politiewoordvoerder. De rolluiken in het pand zorgden ervoor dat de brandweer niet goed bij de brand kon.
"We hebben er daarom voor gekozen om te voorkomen dat de brand niet over kon slaan naar de andere panden." Om kwart over tien had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen nam nog enige tijd in beslag.
Gespecialiseerd in rouwboekettenBloemenhuis Wijnings 'De Eeuwige Lente' was een begrip in St. Willebrord. De zaak bestond al veertig jaar. Bizar detail is dat deze bloemist gespecialiseerd was in rouwboeketten. Volgens burgemeester Marjolein van der Meer Mohr is de familie erg aangeslagen. "Naast hun vader zijn ze ook hun levenswerk kwijt."
Hoe de brand in de Dorpsstraat is ontstaan, is nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.