Video

750 Landrovers nemen bezit van Beekse Bergen in Hilvarenbeek: 'Het is een virus en heerlijk rijden'

8 mei 2013 om 13:04
nl
In de Beekse Bergen zijn sinds woensdagmiddag 750 Landrovers te bewonderen. De Landrover Club Holland viert haar 25-jarig bestaan en dat feestje gaat nog het hele weekend door in Hilvarenbeek. Er zijn toertochten, een behendigheidparcours, demonstraties en workshops. Veel eigenaren overnachten tot en met zondag in een tentje naast hun auto.
Geschreven door

In totaal komen er ongeveer 2000 Landrover-fanaten op af. En dat zijn toch wel speciale mensen, want de liefhebbers houden niet alleen maar van auto's. Ze hebben veel meer bijzondere kenmerken, zo vertelt Fulco Stalman van de fanclub. "Het zijn bepaalde types. Ze hebben natuurlijk hart voor het merk Landrover, maar ze zijn ook heel erg outdoor en alles wat daar bij hoort. Outdoor kleding en outdoor schoenen. Met -5 graden kamperen in een tent."
Het is dus meer een levensstijl. Mensen die houden van het avontuurlijke buitenleven. Zo kamperen ze ook allemaal in de Beekse Bergen en doen vooral buitenactiviteiten. Maar uiteindelijk draait het dan toch wel om die grote wagen. Zo is er een off-road parcours en gaan alle 750 wagens in linie door het safaripark rijden om toch een beetje dat Afrikaanse safarigevoel te krijgen.
Belasting op oldtimers gaat omhoogHet bezit en onderhoud van de oudere modellen kost de nodige inspanning en ook geld. Voor veel liefhebbers is het een intensieve hobby. Veel bezitters maken zich boos over een verandering van de Wegenbelasting. Bezitters van een oldtimer met een dieselmotor zullen volgend jaar meer moeten gaan betalen.
Wie geen landrover heeft maar wel benieuwd is, kan ook komen kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.