Nadine Broersen over nationaal record hoogspringen: 'Ik heb niet het gevoel dat dit het was'

DONGEN - Atlete Nadine Broersen uit Dongen verbeterde zaterdag het Nederlands record hoogspringen. Ze sprong 1.89 meter en denkt nog wel hoger te kunnen springen. "Ik ben superblij. Ik kan het al wel geloven, maar nog niet helemaal."
Aan het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat Broersen hoge ogen zou gooien op het onderdeel hoogspringen. Broersen deed mee aan de meerkamp. "Het inspringen en de lage hoogtes gingen niet echt super. Pas vanaf de 1.84 meter begon ik goed te springen", vertelt de Dongense.

'Dit moet hem worden'
Broersen bleef na de 1.84 meter al snel alleen over. "Toen dacht ik, leg hem maar gelijk op de 1.89 meter." De eerste sprong mislukte. "Ik zat er wel dichtbij, dus ik dacht dat ik hem wel moest kunnen halen." En dat lukte. "Ik hing in de lucht en voelde de lat niet, toen dacht ik dit moet hem worden!"

Het oude record stond al een tijdje. In 1975 sprong Mieke van Doorn 1.88 meter. "Ik kende haar niet, maar dat was ook ruim voor mijn tijd. Het oude record is wel twee keer geëvenaard, de laatste keer in in 1990. Toen ben ik geboren", aldus de blije Broersen.

Nog hoger?
De Dongense denkt dat ze nog hoger kan springen. "Ik wil sowieso 1.90 meter springen, dat is een mooie hoogte. Ik heb niet het gevoel dat dit het was", aldus de ambitieuze atlete. Het wereldrecord hoogspringen staat overigens op 2.09 meter.
Meer over dit onderwerp:
nadine broersen hoogspringen record dongen