Benefietduel Van Bommel voor Fortuna Sittard uitgesteld

12 mei 2013 om 10:13
nl
Het benefietduel dat de vertrekkende aanvoerder Mark van Bommel met PSV voor het armlastige Fortuna Sittard dinsdagavond wilde spelen, gaat voorlopig niet door. Dat meldt Fortuna Sittard op de website.
Geschreven door

Volgens het bestuur van Fortuna Sittard is deze wedstrijd door het aangekondigde afscheid van Van Bommel in een ‘bijzonder en nieuw licht’ komen te staan. “Uit respect voor zijn carrière en uit dankbaarheid voor wat hij allemaal voor Fortuna heeft betekend, willen wij hem een fantastisch afscheid geven”, liet de clubleiding weten.
Financiële steunHet vriendschappelijke duel was deels bedoeld om Fortuna financieel te steunen. De clubs praten vandaag over een nieuwe datum. Mogelijk wordt de wedstrijd verplaatst naar de voorbereiding van het nieuwe seizoen.
Van Bommel regelde in 2009 al een oefenwedstrijd tussen zijn toenmalige club Bayern München en Fortuna Sittard om geld op te halen voor de Limburgers, die toen ternauwernood aan een faillissement ontsnapten.
'Van Bommel verdient een eerbetoon'"Wij vinden dat Mark van Bommel een vol stadion verdient om een eerbetoon voor te bereiden zodat we er samen één groot feest van kunnen maken. Samen met de groengele supporters wil Mark de cirkel rond maken. Een uniek gebaar van clubliefde van de officiële ambassadeur van onze jeugdopleiding en Fortuna's meest succesvolle exponent", gaf de Limburgse clubleiding te kennen.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.