Video

Hulpbisschop Mutsaerts geeft paus shirt van RKSV Heeze: 'Misschien was een PSV-shirt beter geweest'

2 december 2013 om 21:37 • Aangepast 22 november 2020 om 02:46
nl
De Brabantse voetbalclubs hebben weinig klagen over steun vanuit het Vaticaan. Kreeg paus Franciscus onlangs het shirt van FC Den Bosch aangeboden, maandag ontving de bisschop van Rome van hulpbisschop Mutsaerts van Den Bosch het shirt van RKSV Heeze. Ook nodigde Mutsaerts de paus uit om volgend jaar met hem mee te gaan naar PSV.
Profielfoto van
Geschreven door

Eind oktober wist kapelaan van de Sint Jan, Patrick Kuis, het shirt van FC Den Bosch aan paus Franciscus te overhandigen. Het is bekend dat de paus een groot voetbalfan is. Zelf steunt Franciscus de Argentijnse voetbalclub San Lorenzo, waarvan hij vol trots lid is.
Leider C1 RKSV Heeze en hulpbisschopRoderick Vonhögen hoorde Mutsaerts vol trots vertellen over het overhandigen van het shirt van zijn RKSV Heeze. Daar is hij leider van de C1. Volgens Vonhögen zei Mutsaerts wel, met het oog op de huidige malaise in Eindhoven dat 'een PSV-shirt misschien beter was geweest'.
Om toch te zorgen voor wat steun vanuit Rome, nodigde Mutsaerts paus Franciscus uit om volgend jaar naar Nederland te komen en het Philips Stadion te bezoeken. Hopelijk tijdens een wedstrijd van PSV. Een beetje goddelijke interventie kan geen kwaad. Mutsaerts zei over het gesprek met de paus tegen het Katholiek Nieuwsblad dat het een 'mooi en bemoedigend gesprek' was.
'Typisch Rob'Bij RKSV Heeze wordt enthousiast gereageerd op de overhandiging van het shirt. "Schitterend! Dat is typisch Rob", zegt leider Johan van de Water van C1. "Hij zei twee weken geleden al dat hij dit zou doen, maar ik had het echt niet verwacht. De jongens vinden het ook fantastisch, dit verrast ons echt."
Volgens Van de Water staat zijn telefoon roodgloeiend van reacties uit het team over de overhandiging. Het shirt van RKSV zou volgens de vereniging zelfs naast het shirt van AC Milan komen te hangen in het Vaticaan. "Dan heb je allemaal shirts van hele grote clubs en dan hangt gewoon het shirt van RKSV Heeze erlangs!" glundert C1-speler Simon van Rijsingen.
Ad Limina-bezoekMutsaerts is met de andere Nederlandse bisschoppen op werkbezoek in Rome. Onderdeel van dit zogenoemde Ad Limina-bezoek was een gesprek met paus Franciscus. Volgens de bisschoppen hebben ze in het Vaticaan een 'inspirerend' gesprek met de paus gehad. "Het bezoek was bijzonder omdat deze paus een heel bijzonder mens is. In heel korte tijd weer he heel veel goodwill te kwken", zegt Mutsaert in Onder Ons
De NOS meldt dat de paus de Nederlandse bisschoppen bemoedigend toe sprak en zei dat ze moeten volhouden en 'blij zijn'. Volgens de bisschoppen was het een 'warm en broederlijk gesprek'.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.