Video

Gewapende overval juwelier Schrauwen in Zundert: Belgische politie arresteert zes verdachten

15 mei 2013 om 18:14
nl
De Belgische politie heeft donderdagmiddag in Antwerpen zes verdachten aangehouden voor een gewapende overval op juwelier Schrauwen in Zundert.
Geschreven door

Vier overvallers drongen donderdagochtend rond kwart over negen een juwelierszaak aan de Molenstraat binnen. Ze bedreigden medewerkers met vuurwapens, sloegen vitrines kort en klein en maakten sieraden buit.
Personeel van de speelgoedwinkel die tegenover de juwelier zit, zag de overval gebeuren. Een van de medewerksters zag de overvallers rond tien over negen de zaak uit komen. "Twee mannen zwaaiden met grote lange wapens. We schrokken ons rot en zijn achter een pilaar gaan staan."
Kraaienpoten op de weg gegooidIn de vluchtauto zat een man te wachten tot de overvallers de zaak uitkwamen. "Hij kon niet zomaar wegrijden, hij werd geblokkeerd door een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur riep naar ons dat we 112 moesten bellen", vertelt de geschrokken medewerkster.
De daders vluchtten vervolgen met de auto richting België. Waarschijnlijk gooiden de overvallers op hun vlucht een aantal kraaienpoten op de weg. De politie kreeg meldingen van twee automobilisten die hun banden lek hadden gereden.
Arrestaties in AntwerpenAgenten begonnen een massale zoektocht naar de mannen. De gebruikte vluchtauto werd aan het begin van de middag net over de grens in België teruggevonden. Mogelijk zijn de daders daar overgestapt in een andere auto. Na verder onderzoek van de Nederlandse en Belgische politie konden de verdachten later in Antwerpen worden gearresteerd.
Juwelier Schrauwen is al vaker doelwit geweest van inbraken en ramkraken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.