Lijk dat in bosgebied in Goirle lag begraven is vermiste Ger Duijf (60) uit Vught

GOIRLE - De dode die dinsdag werd gevonden in het bosgebied tussen Goirle en Hilvarenbeek is de vermiste Ger Duijf uit Vught. Dat heeft de politie vrijdag bevestigd. De 60-jarige man is door een misdrijf om het leven is gekomen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.
De politie heeft de nabestaanden van het slachtoffer donderdagavond op de hoogte gebracht. De familie van Duijf hield er al rekening mee dat het mogelijk om hun familielid ging.

Lijk opgegraven door hond
Een voorbijganger vond het dode lichaam dinsdagmiddag. Het lijk lag langs een uitlaatroute voor honden en werd gevonden door een man die zijn hond uitliet in het bosgebied bij landgoed Gorp en Roovert tussen de Goirlesedijk en de Beeksedijk. De hond sloeg aan tijdens het uitlaten en begon te graven.

De politie begon meteen een groot onderzoek. Om verwarring met de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist te voorkomen, meldde de politie dinsdag meteen dat het om een volwassene ging.

Vermissing lange tijd mysterie
Ger Duijf vertrok op 19 april naar een afspraak in Tilburg. Zijn vrouw Ineke vermoedde pas dat er iets mis was toen hij 's avonds nog altijd niets van zich had laten horen. De dag daarna werd de politie ingeschakeld. Op 28 april werd zijn auto in Oisterwijk teruggevonden.

De verdwijning bleef lange tijd een mysterie totdat dinsdag in Goirle een stoffelijk overschot werd gevonden. Hoe de man om het leven is gekomen, en hoe lang hij al in het bos lag, is nog niet bekend. De politie werkt met vijftien rechercheurs aan de zaak.
Meer over dit onderwerp:
moord goirle gorp en roovert ger duijf vught