Ernest Faber: 'Ik kan van meerwaarde zijn voor PSV'

EINDHOVEN - "Ik ben PSV'er, heb altijd bij deze club gevoetbald en denk dat ik van meerwaarde kan zijn voor PSV. Daarom ben ik gebleven om samen met Phillip Cocu en Chris van der Weerden PSV op de lange termijn vooruit te helpen." Dat zei Ernest Faber in het voetbalprogramma van Omroep Brabant, FC Onder Ons.
De huidige assistent van Dick Advocaat kreeg diverse aanbiedingen om bij andere clubs als hoofdcoach aan de slag te gaan maar wees die allemaal resoluut van de hand. "Ik sta achter de plannen van PSV en het nieuwe traject dat de club ingaat. Ik wil daar graag mijn steentje in bijdragen."

Geen tweede viool
Faber was afgelopen seizoen assistent van Dick Advocaat en wordt dat komend seizoen van Phillip Cocu. Hij ziet zichzelf niet als tweede viool. "Zo zie ik dat absoluut niet. Het is gezamenlijk een nieuw verhaal opzetten en PSV weer naar boven brengen. Zo ziet ik het en daarin heb ik ook mijn ambities naar de club toe."

Overigens zal de rolverdeling voor Faber komend seizoen hetzelfde zijn als afgelopen seizoen. "Ik zie geen verschil. Eerst werkte ik samen met Dick Advocaat en dat wordt nu een samenwerking met Phillip Cocu en Chris van der Weerden."

Advocaat
Dick Advocaat ziet dat hetzelfde. "Ernest was bij mij ook geen assistent. Wij deden alles samen maar één moet het woord doen en dat was ik. Hetzelfde zie ik komend seizoen gebeuren. Ze hebben elkaar nodig en ik denk dat dat perfect kan werken. Maar dat Ernest op een gegeven moment op zichzelf gaat werken is duidelijk. Dat zit helemaal in hem."