Grote natuurbrand nagebootst bij rampenoefening Rucphen

3 december 2013 om 15:25 • Aangepast 22 november 2020 om 02:45
nl
De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant hield dinsdagochtend een 'grensoverschrijdende' rampenoefening. Er werd een 'brand' in scene gezet in Langeschouw, op de grens van Nederland en België vlakbij de gemeenten Rucphen en het Belgische Essen.
Profielfoto van
Geschreven door

Ook de buitenwereld met publiek en media werden nagebootst.
Oefening op papierDe oefening werd gehouden in Rucphen, Essen en Tilburg. Hierbij waren hulpverleners, gemeenten, artsen en de meldkamer betrokken.
Weinig mensen hebben iets gemerkt van het hele gebeuren. Het ging namelijk om een 'papieren' oefening die vooral gericht was op de communicatie tussen hulpverleners en bestuurders.
'Jaren geleden'"Het was jaren geleden we een grensoverschrijdende oefening hielden", vertelt Marieke van Wijk namens de Veiligheidsregio. "Begin dit jaar hebben we de samenwerking een nieuwe impuls gegeven. De kans is immers groot dat een ramp hier beide landen aangaat. Bijvoorbeeld wanneer iets gebeurt bij het industriegebied van Antwerpen of als er een natuurbrand is, zoals die op de Kalmthoutse Heide."
Voortaan wordt één keer per jaar een grensoverschrijdende rampenoefening gehouden.
Oefening te volgen via TwitterDe oefening duurde van negen uur 's ochtends tot ongeveer één uur 's middags en was te volgen op het twitteraccount van de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.