Gedupeerden Easy Life en Autoriteit Financiële Markten dinsdag voor de rechter

3 december 2013 om 14:17
Ruim 270 gedupeerden van het Helmondse beleggingskantoor Easy Life willen dinsdag hun gelijk halen voor de Amsterdamse rechter. Zij beschuldigen de Autoriteit Financiële Markten en het Openbaar Ministerie van nalatigheid. Volgens de beleggers deden de autoriteiten niks terwijl al duidelijk was dat hun inleg niet door Easy Life werd geïnvesteerd.
Geschreven door

De Autoriteit Financiële Markten deed op 27 februari 2007 aangifte tegen Easy Life, omdat er oplichting werd vermoed. Beleggers werden echter niet gewaarschuwd en er werd nog ongeveer 28 miljoen euro belegd. De vier directeuren werden in 2008 aangehouden voor fraude. De hoofdverdachten kregen ieder 4,5 jaar cel, maar hun hoger beroep loopt nog.
'Vage aanwijzingen en geruchten'Advocaat Rob Silvertand betoogde dinsdag voor de rechter dat de aangifte anderhalf jaar is blijven liggen. Volgens landsadvocaat Cécile Bitter waren er te weinig aanwijzingen om in te grijpen. Het waren vooral 'vage aanwijzingen' en 'geruchten'.
De advocaat schetste het dilemma waar de autoriteiten mee te kampen hadden voordat ze besloten tot de inval. "Zo eenvoudig is het niet. Easy Life was in 2007 een bloeiend bedrijf met veertig werknemers. Te vroeg optreden was juist heel schadelijk voor betrokkenen, het personeel en de beleggers. Ook met de kennis van nu is er adequaat opgetreden."
De rechter in Amsterdam doet 19 februari uitspraak.

Wachten op privacy instellingen...