Files door dichte mist in Brabant, vliegverkeer Eindhoven Airport ontregeld

3 december 2013 om 18:40 • Aangepast 22 november 2020 om 02:45
nl
Het weg- en vliegverkeer in Brabant had dinsdag veel last van de dichte mist. Het slechte zicht speelde vooral in het westen en midden van de provincie het verkeer op de weg parten. De mist werd in de loop van de avond minder, maar loste 's nachts pas echt op. Eindhoven Airport had ook uren last van de mist.
Profielfoto van
Geschreven door

Zeker tien vliegtuigen moesten uitwijken naar Maastricht en de Duitse plaatsen Weeze en Dortmund.
Vertraagde vluchtenAndere vluchten waren vertraagd en een vlucht naar Malaga is geannuleerd. Het vliegveld had de hele middag en avond last van de mist.
Rond halfzes adviseerde de Verkeersinformatiedienst automobilisten om de mistlamp op de achterzijde van de auto aan te zetten. Op de snelwegen stonden rond halfzes diverse files. Onder meer op de snelweg A16 vanuit Rotterdam richting knooppunt Zonzeel was sprake van vertraging.
Ook op de A58 tussen Breda en Eindhoven stond file. De vertraging op die weg was rond halfzes ongeveer een uur. In Gemonde belandde een auto in de sloot vanwege de mist. De automobilist was in een bocht rechtdoor gereden.
Wedstrijd afgelastOok de wedstrijd tussen de A1-teams van PSV en Ajax op De Herdgang dinsdagavond ging vanwege de mist niet door.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.