SPM Shoeters wint vierde poulewedstrijd EuroChallenge tegen Rakvere Tarvas

3 december 2013 om 22:02 • Aangepast 22 november 2020 om 02:45
SPM Shoeters heeft dinsdagavond in de EuroChallenge de vierde poulewedstrijd tegen Rakvere Tarvas uit Estland met 57-70 gewonnen. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Na rust wist Shoeters het beslissende gat te slaan. Topscorer bij Shoeters werd Ali Farokhmanesh met vijftien punten.

Shoeters startte voortvarend in Estland. Door zwak aanvallend spel van Rakvere konden de Bossche basketballers uitlopen tot 9-18. Een verschil dat SPM Shoeters aan het eind van de eerste kwart alweer uit handen had gegeven. Met 16-18 begonnen de ploegen aan het tweede kwart.
Daarin was het steeds stuivertje wisselen. Dan weer was het Rakvere dat de voorsprong pakte, dan weer Shoeters dat de Estlanders voorbijstreefde. Toch kon de Bossche formatie een klein gat slaan tegen het einde van het tweede kwart. Met vijf punten verschil (28-33) in haar voordeel gingen de ploegen rusten.
Harde wedstrijdOndanks het goede aanvallende spel van Den Bosch, kwam de ploeg in een fysiek harde wedstrijd maar moeilijk los van de Esten. Shoeters had met name moeite onder het bord tot scoren te komen tegen de sterke Estse verdediging. Tegen het einde van het derde kwart wist Shoeters toch weer een gaatje te slaan. Na het derde kwart stond Shoeters weer met zeven punten voor (44-51) op Raskvere.
In het vierde kwart bouwde de ploeg van coach Sam Jones de voorsprong gestaag uit. Shoeters wist steeds een comfortabele marge te houden van minstens tien punten. Uiteindelijk ging de final buzzer met een 57-70 eindstand op het scorebord.
Derde winst in EuroChallengeShoeters stelde alle spelers in staat te scoren. Topscorer werd Ali Farokhmanesh met vijftien punten en acht rebounds. Kort daarop gevolgd door Stefan Wessels (14-3), Tai Wesley (13-11) en David Gonzalez (13-5).
In de Eurochallenge moest Shoeters eerder een nederlaag tegen Dijon incasseren, maar thuis werd gewonnen van Rakvere Tarvas en ook Antwerpen Giants werd verslagen.