Gemeente Den Bosch wil nieuwe zorgcoöperatie voor hulp bij het huishouden

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch wil gaan onderzoeken of een nieuwe zorgcoöperatie met thuiszorgpartijen van de grond kan komen. Dit als mogelijke oplossing voor de aangekondigde bezuinigingen in de thuiszorg.
Het plan voor de zorgcoöperatie voor hulp bij het huishouden is een vereniging van gebruikers en thuiszorgaanbieders. Mensen die hulp bij het huishouden nodig hebben, worden lid van de zorgcoöperatie. Zij verenigen zich met thuiszorgaanbieders. Gebruikers betalen contributie. Uit eigen portemonnee of bij een laag inkomen van een persoonsgebonden budget uit de Wmo.

'Hulp in huishouden blijft beschikbaar'
Wethouder Van Olden: “Het mes snijdt aan twee kanten. Zo worden thuiszorgorganisaties in staat gesteld gedwongen ontslagen van medewerkers (gedeeltelijk) te voorkomen. En blijft hulp in het huishouden beschikbaar voor onze inwoners.”

Thuiszorgaanbieders IVT en Pantein-Vivent hebben een rol bij het uitwerken en opzetten van de zorgcoöperatie. Er wordt afgestemd en aangesloten op bestaande (en zich ontwikkelende) zorgnetwerken in Den Bosch en Rosmalen.